Roemenië

Project ROE 2: Stichting Pacea Domnului - vanaf 2015

De stichting Pacea Domnului (vrede van de Heer) helpt op basis van het evangelie van Jezus Christus o.a. kansarme gezinnen, kinderen en ouderen in Roemenië. De hulp bestaat uit het verstrekken van kleding, matrassen, voedsel e.d.

Werkwijze: De organisatie bestaat uit vrijwilligers uit de regio van Asten/Someren. Men verzameld hele basale zaken zoals kleding, bedden, rolstoelen, serviesgoed. Deze spullen worden in Nederland al gesorteerd en ingepakt. De oprichters Jozef en Chistina brengen de spullen met de vrachtwagen naar een centrale plaats in Roemenië. Van daaruit wordt met vrijwilligers van de streek met kleine busjes de spullen weer verdeeld. Doordat men al 12 ½ jaar in Roemenië komt zijn er veel contacten. Deze manier van werken houdt de lijnen kort en komt de hulp in de vorm van spullen op de plaats waar het nodig is.

Een Aarde schenkt kleding, dekens, serviesgoed e.d. aan deze stichting. Een Aarde betaalt bovendien jaarlijks op aanvraag van Christine en Jozef Jacobs de transportkosten en ook krijgen ze van Een Aarde een som geld om daar eten te kopen voor de allerarmste.

Foto's / filmpjes goederentransport februari 2024, Oekraïne

Foto's goederentransport juni 2023, Roemenië en Oekraïne

Foto's goederentransport december 2022

Foto's goederentransport maart 2020

Foto's goederentransport oktober 2019

Foto's goederentransport juli 2019

Foto's goederentransport oktober 2018

Foto's goederentransport maart 2018

Foto's bezoek aan Roemenië februari 2017