Mexico

Project MEX 1: Orde van Heilig Hart in Asten / pater Frans van der Hoff - vanaf 2018

Als gevolg van een enorme aardbeving in Mexico zijn er vele huizen ingestort en als gevolg daarvan zijn ook vele slachtoffers. Ook de woning van Frans van de Hoff is onbewoonbaar en moet met de komst van het regenseizoen met zeildoeken zo goed als mogelijk dicht gemaakt worden. Nog steeds zijn er naschokken. Iedereen is angstig en slaapt buiten onder tentzeil.
Frans is oprichter van Max Havelaar en woont hier al 30 jaar. Samen met de mensen aldaar richtte hij een koffiecoöperatie UCIRI op met als doel een beter bestaan voor de allerarmsten in de bergen.
Gevraagd wordt om financiële ondersteuning voor het herstellen van de door de aardbeving beschadigde koffie-sorteermachines.

 

VOORTGANG PROJECT

De mensen in Uciri zijn jullie erg dankbaar voor de mooie gave,  die al gedaan was in begin 2018 voor het repareren van de koffiesorteermachines. Zo konden de onderdelen betaald worden en de broers Herman en Koos en een stagiair Joep Janssen, die alles van deze machines af weet, deze goed konden repareren. En nu functioneren deze weer prima.

April 2017 zijn Herman en Ans van der Hoff uit Ysselsteyn en Jan en Truus van der Hoff uit Amerika bij Frans in Mexico geweest . Frans vierde zijn 50 jarig Priesterfeest. De broers hebben toen ook nog de machines, die toen volop in bedrijf waren bekeken en alles liep perfect. Helaas bleek de kleur selecteer-machine toch ook aan vervanging toe te zijn. Deze machine was zo verouderd, dat er geen onderdelen meer voor de leveren zijn.

We hebben met dhr. Ad Boot van Een Aarde gesproken en in juni een aanvraag gedaan voor deze machine, die erg duur is. In november kregen we van Een Aarde uit Asten een toezegging  van 10.000 euro. Inmiddels hebben we dit bedrag ontvangen. De Xeltron optische kleur selecteer-machine is inmiddels gekocht en geïnstalleerd.

50% van de kosten werd gefinancierd door het ministerie van Landbouw uit Mexico.
Van Een Aarde mochten we in november 2018 2000 en in januari 2019 8000 euro ontvangen
Verder hebben we het resterende bedrag deze week nog mogen ontvangen van een Stichting.
Dank hiervoor. Heel veel Dank namens  Pater Frans van der Hoff en de producerende koffieboeren van Uciri uit Mexico

 

Hun motto
unidos venceremos - verenigd zullen we winnen

 

Uitspraak van SCJ- paters van het H. Hart.

Beste mensen, wat een prachtig bedrag.
Het doet me deugd dat er zoveel betrokkenheid heerst.