Februari 2024

28 februari 2024, "kruisiging Jezus Christus", een bijdrage van Adriaan van der Velden (Colombia, project COL 1)

 

28 februari 2024, Nieuwsbrief van Broeder Eric Verdegem, werkzaam is in Estrela da Manha (Kinderdorp ) in Amoreira, Brazilië 

 

24 februari 2024, Stichting Pacea Domnului, beeldmateriaal transport van hulpgoederen naar Oekraïne (Project ROE 2)

Om de foto's en filmpjes te bekijken, klik op onderstaande button.

 

22 februari 2024, Reactie vanuit Nepal over het aanbod van Een Aarde voor projectondersteuning (project NEP 5)

Bericht van Jac van Bussel (Een Aarde) aan Angelique van Hoof en haar antwoord hierop.

Afgelopen maandag heeft de projectgroep van Eén Aarde vergaderd.
Onder andere werden een aantal ingekomen stukken behandeld (naast een aantal concrete projectaanvragen).

De door u toegestuurde nieuwsbrief inzake de ontwikkelingen in Nepal werd strikt genomen voor kennis aangenomen.
De projectgroep vond het een alarmerend bericht, dat eindigde met een noodkreet waarin om hulp werd gevraagd.
Wij gaan er vanuit dat, als er sprake is van een concreet verzoek voor financiële ondersteuning van een project daarvoor,
via de geëigende weg (zie informatie op de website van Eén Aarde) een  aanvraag wordt ingestuurd.
 

Met vriendelijke groet,
Jac.

Antwoord Angelique

Beste Jac en leden van Eén Aarde te Asten,

Bedankt voor uw mail en de uitleg over uw strategie. Na de noodkreet om hulp in de nieuwsbrief van 10 november 2023 volgden er nog enkele nieuwsbrieven met het goede nieuws dat we 30 huizen gebouwd hebben in het aardbevingsgebied. Binnen 2 maanden konden wij voor veel gezinnen een noodhuis bouwen met lokale materialen die weer te hergebruiken zijn voor de bouw van een permanent huis.

Wij werken altijd met korte lijntjes en heel erg efficiënt.

Ik verzend mijn nieuwsbrieven naar alle mensen die geïnteresseerd zijn in Nepal en naar sponsoren. Niet om alleen om donaties te verkrijgen, maar juist om mensen op de hoogte te stellen van waar wij mee bezig zijn. Erg belangrijk dat mensen kunnen zien waar het geld naartoe gaat en zo is een stichting transparant...

Nogmaals bedankt voor uw toelichting en de mogelijkheid om eventueel een financiële bijdrage aan te vragen. Wij hebben in het verleden ook altijd heel erg prettig met jullie samengewerkt.

 

Met vriendelijke groet,

Angelique van Hoof
Stichting Project Nepal
WWW.ANGELNEPAL.NL

 

21 februari 2024, 4 korte verhalen van Adriaan van der Velden (Colombia, project COL 1)

 

20 februari 2024, Een korte nieuwsbrief de stichting Jacana in Zambia (project ZAM 2)

 

18 februari 2024, Eindverslag van de activiteiten die Macheo met de donatie van stichting Werkgroep Een Aarde heeft kunnen uitvoeren (Kenia, project KE 10)

Beste mevrouw Stege,

Hopelijk is 2024 voor u goed begonnen. Hierbij ontvangt u het eindverslag van de activiteiten die Macheo met de donatie van stichting Werkgroep Een Aarde heeft kunnen uitvoeren.

Excuses dat het verslag wat aan de late kant is.

We zijn jullie zeer dankbaar voor de steun!

Kind Regards,
Marnix Huis in ‘t Veld

 

16 februari 2024, Voortgangsrapportage 'Installatie waterpomp' in de Democratic Republic of Congo (project NED 2)

Geachte heer van Bussel,

We hopen dat het jaar voor U en iedereen bij Een Aarde goed gestart is. Het wordt steeds belangrijker om boeken te verspreiden, want Malala zei in 2014 bij uitreiking Nobelprijs voor de Vrede; why is it that giving guns is so easy and giving books is so hard ?? ofwel waarom is het dat geven van wapens zo makkelijk is en geven van boeken zo moeilijk ?  Mogelijk moeten we nog meer gaan doen met boeken, want het lijkt wel of we onze regeringen de keuze van wapens belangrijker gaan vinden. Zelfs de ambtenaren bij de Nederlandse overheid hadden het over totale afschaffing van ontwikkelingshulp en wat dat zou besparen ten gunste van andere keuzes. 

Hierbij de nieuwsbrief over 2023. Als het goed is heeft Een Aarde deze al ontvangen. We hebben totaal een 126.642 boeken kunnen verzenden, een 6500 boeken meer als in 2022. We hebben 75ste land bestemming bereikt en een tehuis van Spaanse kinderboeken te voorzien in Mexico. 

De donatie van jullie van 3500 euro hebben we begin 2024 overgemaakt naar de hoofdcongregatie in Duitsland, die vervolgens dit overmaken naar congregatie in DR Congo.  In de nieuwsbrief staat vermeld dat de boring naar water is gelukt bij bomenproject in Ndele in Dr. Congo. We hebben inmiddels een kort verslag ontvangen van Zr. Madeleine en de hoofdzuster in Dr Congo met foto's.

Daarnaast heb ik gevraagd om uitgebreider verslag, maar nog geen reactie hierop. We houden U op de hoogte. 

Met vriendelijke groet,

Robert Romme
Voorzitter
----------------

Dag Robert,
De whatsapp berichten die vandaag bij zr. Sandra binnenkwamen heb ik in het Nederlands vertaald en staan hieronder. Het duurde even voordat ik de foto's van de WhatsApp naar de computer had, maar uiteindelijk gelukt. Ik heb het niet in een document gezet omdat je de foto's misschien liever los hebt; gemakkelijker om in een eigen verslag te gebruiken, al ben ik me ervan bewust dat het aan de late kant is voor de geplande rondbrief. Ik ben al heel blij dat het gelukt is foto's te sturen.
De werkzaamheden van het boren zelf zijn afgerond. Zodra de verkiezingen voorbij zijn (en hopelijk onrust ook) wordt verder gewerkt, allereerst de omheining, dan de opvangtank voor het water en de pijpen daarheen. Mooi vind ik dat de foto's zo zijn genomen dat, als je inzoomt, de boompjes te zien zijn. Die krijgen dus duidelijk zelfs zonder tank al voldoende water. Bij een geplaatste omheining werden in Mozambique in een vergelijkbare situatie honden ingezet als bewaking. Zeer effectief. Ik neem eigenlijk aan dat dat ook hier zal kunnen. 

Met hartelijke groeten,
zuster Madeleine
----------------

Verslag uit D.R. Congo, door Zr. Mary Paul Wamatu, verstuurd per WhatsApp, 21 december 2023 om 19.35 uur:

Allereerst willen we een groot dank u wel zeggen voor de donatie voor het drillen van een waterpomp. We zijn blij te kunnen vertellen dat water is geboord en dat veel water is gevonden. Ziehier de foto's van het boren. Er komt een tank waar we het water in kunnen pompen. Het werk daaraan ligt nu even stil want er braken onrusten uit in het binnenland en groepen mensen trekken nu naar de stad. Hier zijn ook dieven bij die alles stelen wat te verkopen is. Ze hebben zelfs geprobeerd om de pomp te stelen toen die nog niet was aangesloten. Met deze ervaring en het gegeven van de dagen van de verkiezingen nu, voelden we dat het onveilig zou zijn om de pijpen al aan te sluiten en de tank in het open veld te plaatsen. Ze zouden in ongeveer twee dagen allemaal verdwenen zijn.
We gaan nu dus eerst de omheining rond het gebied plaatsen en daarna de tank plaatsen zodat de plaatselijke bevolking het kan gebruiken voor de boompjes en voor het land. Het is onze hoop dat de onrusten zullen bedaren na de verkiezingen en dat we onze activiteiten in Nsele snel kunnen hervatten.

Dank u nogmaals voor uw donatie. Ons project zal worden afgerond.
----------------

Dear Sisters,

Many greetings from D.R.C  

We wish you a merry Christmas and a happy new year 2024 full of Blessings. We all here in Congo are doing well and the Christmas season is also going well, few days have passed since we had the presidential election so by tomorrow night we will be having the proclamation of the result done so we pray for a peaceful moment. For quiet moment we did not send the photos for the trees planted, I have attached some of the photos.
The trees are doing very well. You can see from the photos that these days are the rainy season, so by February we will begin the dry season.

Be blessed and have nice days.
SR ALINE CPS
----------------