Brazilië


Project BR 8: Zusters Campanhia de Maria - vanaf 1977

Zuster Campanhia de Maria / zuster Josina van de Ven en zuster Vera Turrisse. Beiden werken onder de overkoepelende organisatie ANECOM.
Het sociaal centrum van Companhia de Maria in Almenara, Brazilie, waar zuster Josina met 3 medezusters werkt, is een instelling met een filantropisch karakter op het gebied van opvoeding, sociaal en cultureel gebied. Het werkt op basis van vrije giften door de wijk, steun van de gemeente Belo Horizonte en andere kleine projecten. Op dit moment bestaat de creche uit 170 kinderen van 3 tot 6 jaar. In de avonduren worden er cursussen gegeven voor oudere jeugd en volwassenen. De ruimtes worden tevens gebruikt voor congressen en vergaderingen en de inkomsten daarvan komen ten goede aan het project. Met het houden van markten waar zelfgemaakte spulletjes worden verkocht proberen ze twee doelen te bereiken.
De ouders van de kinderen en mensen uit de omgeving bij het project betrekken en de kosten voor de gezinnen zo laag mogelijk te houden,zodat hun kind in het sociaal centrum kan leren en meer toekomstmogelijkheden heeft.
Een Aarde steunt dit project met een jaarlijkse bijdrage.