Kameroen

Project KA 2: Pater Fons Huisken SCJ - vanaf 2002

Een Aarde ondersteunt het onderwijs- en banenfonds dat gesticht is door de priesters van het Heilig Hart (SCI) in de stad Bafoussam in Kamaroen en beheerd wordt door pater Fons Huiskens SCJ.
Kameroen kent heel veel werkloosheid, vooral onder de jongeren, en de opleidingskosten met name in het voortgezet onderwijs en de beroepsopleidingen zijn vaak niet of niet helemaal te betalen door de jongeren en hun ouders.
Het onderwijs- en banenfonds betaalt onder strenge voorwaarden aanvullend de opleidingskosten die de jongeren zelf en hun familie niet helemaal of niet meer op kunnen brengen en geeft stimuleringspremies aan jongeren die een eigen bedrijfje willen beginnen of anderszins een zelfstandige baan op willen bouwen om zo in hun levensonderhoud te voorzien. Zo komen er veel jongeren aan werk en het verdiende loon komt vaak ten goede aan het hele gezin of de gehele familie.Project KA 4: Congrugatie van de Heilige Geest / Pater Paul Cuijpers - vanaf 1980

Naast praktische ondersteuning bij het cultiveren van de grond, die de levenskansen van de BAKA Pygmeeën aanzienlijk hebben vergroot, is pater Cuijpers 35 jaar geleden een school begonnen voor meisjes. 

Het overbrengen van kennis door middel van muziek en dans staat centraal. De meisjes leren componeren, de basisbeginselen op het gebied van gezondheidszorg, hygiëne en kennis over de geneeskrachtige kwaliteiten van planten uit het oerwoud.

Basisscholing en voortgezette vorming voor Pygmee-meisjes, georiënteerd op de moderniserende oerwoudsamenleving der Baka Pygmeeën van Oost Kameroen.

Vervolgopleiding op een middelbare missieschool te Yaounde, de hoofdstad van Kameroen, waar nu al 5 meisjes een opleiding volgen.
Vorming van de meisjes begint nu een prioriteit te worden voor de Baka samenleving. De meisjes krijgen meer zelfvertrouwen en daarmee ook weer vertrouwen in de toekomst, ook al is de financiële nood zeer hoog.

Een Aarde geeft financiële steun voor de opleiding van de Pygmee-meisjes.