Juni 2020

 

La dulcera mayor is overleden..... (colombia, project COL 1)

Een mooi verhaal van Adriaan van der Velden over de oudste inwoonster van het dorp.

 

24 juni 2020, 'NOODHULP' in Peru (project PE 2)

Beste stichting Werkgroep Eén Aarde,

Ook in Peru is er veel aan de hand. Lees de bijlage met een update met veel foto's en je begrijpt dat ons noodscenario nog steeds van kracht is.

Wat betekent dit voor de bijdrage van Eén Aarde:
Onze regulier activiteiten staan ‘on hold’. Onder andere de gezondheidscampagnes, monitoren/evalueren, uitbreiden naar andere dorpen/scholen. De kosten en gedoneerde bedragen die hiermee gemoeid zijn ‘bevriezen’ wij tot nader bericht. Uiteraard gaan de lopende kosten gewoon door (salarissen, transport en de  kosten voor wat betreft het verbeteren van woningen en moestuinen.

Vooralsnog – dankzij nieuwe fondsen voor de noodhulp- verkeren we in de mogelijkheid een deel van jullie bijdrage te reserveren tot nader bericht. Mocht de nood echt aan de man zijn, dan zullen we jullie om toestemming vragen de resterende gelden voor reguliere activiteiten te besteden aan Noodhulp.

Mail mij gerust bij vragen,

Groeten, Simone Heemskerk

 

24 juni 2020, "Wie gaat dat betalen", een nieuw verhaal van Adriaan van der Velden vanuit Colombia (project COL 1)

Terwijl bij ons de Coronamaatregelen versoepeld worden, geldt in Colombia nog een soort huisarrest en ander zware maatregelen, terwijl er geen overheid is die met steunpakketten van vele miljarden kan zwaaien. "Wie gaat dat betalen?" vraagt Adriaan van der Velden zich af.

 

10 juni 2020, Nieuws van Adriaan van der Velden uit Colombia (project COL 1)

Een hartenkreet van Adriaan van der Velden naar aanleiding van de tragische dood van George Floyd.

 

4 juni 2020, Nieuws van Adriaan van der Velden uit Colombia (project COL 1)

Weer een bijdrage van Adriaan van der Velden waarin hij vertelt hoe de Colombianen in Coronatijd met de anderhalf miljoen Venezolaanse vluchtelingen omgaan.

 

 

2 juni 2020, Update van de voortgang van het watersysteem en de eco-boerderij in Adjumani-Oeganda (project UG 4)

Dag Trees,

Het is al weer even geleden sinds we van elkaar hoorden. Ik hoop van harte dat met jullie goed gaat en jullie gezond en veilig zijn. Hier is ook alles goed en werden we als gemeenschap wel erg gespaard van corona. In sommige gemeenschappen van religieuzen waren veel sterfgevallen.

Vanavond ontving ik deze mail van de sisters in Adjumani. Christine is de leidster ter plaatse. Drie dagen geleden sprak ik met Josephine Nafula en die vertelde me al, dat hoewel de situatie door Corona delicaat is, ze toch konden beginnen.

En zie hier nu de mail van de zusters van het project. Ik ben zo ontroerd en blij als ik het allemaal zie. In ieder geval een eerste rapportage, maar de officiële komt wel later. Ik ben zo blij dat ze ondanks de lockdown toch konden beginnen.

Het is niet duidelijk wanneer Josephine Nafula naar Nederland kan komen, i.v.m.  de coronacrisis. Ik zie af van een reis naar Afrika in de nabije toekomst. Het risico is te groot. In plaats daarvan begin ik binnenkort met een online training voor een groep medezusters daar, zodat ze het geleerde van vorig jaar nog beter kunnen doorgeven.

Ik ben zo blij dat ik je deze mail kan doorsturen. Je ziet wat er op gang komt. Dank nogmaals voor alles wat je deed om hen te kunnen helpen. Aan wie zal ik dit doorsturen van Een Aarde? Ik heb wel een contactpersoon Kees Reinout, maar ik heb nog nooit contact gehad met hem. Heb ook geen email adres. Ik wil zo graag laten weten hoe het geld wat hen bereikte net voor de corona crisis uitbrak in ieder geval daar nu wonderen doet.

Heel veel groeten en het allerbeste,
Elly Verrijt

 

Bericht van Christine

Warm greetings from the Sisters here in Kureku-Adjumani community Uganda. It has been quite long since we communicated. Hope you are doing well.
I am doing well and the rest of the community members amidst the trial moment of COVID-19.
I have put some write up of the farm project progress funded by EEN AARDE. The project implementation is going on well and we are very happy for that including the wider community. The flower seeds you sent us last year is doing very well and our compound looks very beautiful and many people have collected the seeds and planted. Thank you very much for your tireless support to us here in Adjumani.
May Almighty God give you good health and bless the work of your hands.
Keep safe and extend our warm greetings to all the sisters and your brother.

with lots of love, care and prayers.
Christine

 

1 juni 2020, Kringloopwinkel "Een Aarde" opent webwinkel