December 2021

 

29 december 2021, Een nieuwjaarswens van Adriaan van der Velden die ons als westerlingen stof tot nadenken geeft (Colombia, project COL 1)

 

26 december 2021, Een kerstwens van Adriaan van der Velden vanuit Colombia (project COL 1)

 

23 december 2021, Nieuwsbrief en kerstwens van Kita Juga (Indonesië, project INDO 3)

 

23 december 2021, Prettige feestdagen en een gezond 2022 (Nepal, project NEP 5)

Namasté,

Ondanks de pandemie, die net zoals in 2020, ook in 2021 voor de nodige problemen en stress zorgde, hebben wij onze stichting overeind kunnen houden. Dankzij gulle donaties van vaste donateurs, bedrijven, kerken, anonieme sponsoren, acties bij AH, verkoop op markten en vele andere prachtige initiatieven door diversen van u. 2021 was een bewogen jaar waarin wij als Nederlandse stichting naast onze zusterorganisatie in Nepal toch veel konden betekenen voor veel vrouwen en kinderen.

Tussen de diverse lockdowns behaalden leerlingen hun diploma's en 60 vrouwen hun coupeusecertificaat. Ook computercursussen vonden plaats. Ons kantoor en beide naaiateliers waren regelmatig gesloten tijdens de lockdowns, maar wanneer alles weer open was, werd er hard gewerkt door ons team en alle cursisten.
De gedrevenheid en de flexibiliteit van de Nepalezen toont hun veerkracht en overlevingsdrang. 

Naast diverse voedseldistributieprogramma's werd er medische hulp en voorlichting gegeven en als klap op de vuurpijl werd onze nieuwe ambulance na 1 jaar en 9 maanden geleverd bij onze kliniek.

De vele pakketten met nieuwe en gebreide kinderkleding bezorgden veel kinderen een nieuwe look. Ook bejaarden in het tehuis in Thimi kunnen de winter door met gebreide mutsen, sokken en sjaals.

Namens ons team in Kathmandu wil ik u hartelijk bedanken voor alle hulp die u gaf in 2021

                                  Prettige feestdagen en een gezond, liefdevol en bruisend 2022.

 Dat al uw dromen mogen uitkomen en dat er meer mededogen, respect en liefde zal zijn het komende jaar.

 

Met vriendelijke groet,

Angelique van Hoof                       

Stichting Project Nepal                                            NGO  All Angels Nepal   Kathmandu/Patan

WWW.ANGELNEPAL.NL                                           WWW.ALLANGELSNEPAL.ORG

Rabobank:  NL 20 RABO 01139 46 953                 Facebook:  All Angels Nepal

 

22 december 2021, Asian Kidz Support stuurde Een Aarde een kerst-/nieuwjaarskaart (Thailand, project THA 1)

Asian Kidz Support wenst U sprankelende kerstdagen en een voorspoedig 2022!

Hartelijke groeten,
Team AKS
Angela en Joop

 

22 december 2021, "Voeding...", een nieuw verhaal van Adriaan van der Velden vanuit Colombia (project COL 1)

 

17 december 2021, Pater Fons Huisken zond Een Aarde onderstaand bericht. (Kameroen, project KA 2)

GEACHT BESTUUR VAN EEN AARDE, BESTE MEDEWERKERS EN -WERKSTERS,

Het was voor mij een grote verrassing te horen dat EEN  AARDE alsnog mijn aanvraag van 10 december 2020 gehonoreerd heeft. Na het lezen van mijn toelichting bij die aanvraag kunt U zich voorstellen hoe welkom uw bijdrage is. We hebben nu voor de meisjes het schoolgeld voor dit jaar kunnen afbetalen en twee meisjes en een oud- straatjongen in een beroepsopleiding kunnen plaatsen. Ook gaf uw bijdrage ons de kans onze winkel beter te bevoorraden en onze plantage steviger in te richten. Bovendien konden we onze winkel – een voorname bron van inkomsten – weer goed bevoorraden.

Ik dank U heel hartelijk voor deze steun en tevens voor de bijdragen die EEN AARDE  in de loop der jaren voor mijn mensen ter beschikking heeft gesteld.
Het intussen goed functionerende opvanghuis voor ex prostituees heeft haar ontstaan en bestaan grotendeels te danken aan uw bijdragen.

Ik neem nu met pijn in het hart afscheid van EEN AARDE, maar ik zal de steun die ik van U ontving nooit vergeten en er altijd heel dankbaar voor blijven.
Ik wens geheel EEN AARDE bijzonder gezegende kerstdagen toe en ik wens U alle goeds en gezondheid voor het nieuwe jaar. Ik hoop van harte dat U in het nieuwe jaar uw activiteiten snel helemaal kunt  hernemen.

 

Met een dankbare groet en Gods zegen,
Fons Huisken uit Kameroen.

 

16 december 2021, "Zaaigoed...", een verhaal van Adriaan van der Velden vanuit Colombia (project COL 1)

 

14 december 2021, Een Aarde geeft cadeaubonnen uit !!!
Wilt u graag iemand op een originele wijze verrassen? Dat kan. Koop dan een of meerdere cadeaubonnen van de kringloopwinkel van Een Aarde.
Deze zijn te verkrijgen aan de kassa. De bon heeft een waarde van 5 euro en kan uitsluitend gebruikt worden in onze kringloopwinkel.

 

12 december 2021, Een update van Nica Friends en een nieuwsbrief van La Esperanza Granada (Nicaragua, project NIC 2 )

 

9 december 2021, Populariteit van de school van Adriaan van der Velden geeft ook extra geldzorgen... (Colombia. project COL 1)

 

7 december 2021, Op donderdag 2 december is onze oud-voorzitter Wim Kaag overleden

Zie hieronder het In Memoriam, geschreven door Fons Tinnemans.

 

6 december 2021,  Nieuwsbrief kwartaal 4 - 2021 van de stichting Les Amis De Gambie (Gambia, project GA 9)

Een Aarde was één van de sponsoren van de broodnodige nieuwe accu's.

 

2 december 2021, Nieuwsbrief van de zusters SMFA, de verzelfstandigde congregatie op Kalimantan (Indonesië), van de Missiezusters uit de Wilhelminastraat in Asten. (project INDO)

Er is veel gebeurd de laatste tijd. Sintang heeft een geweldige overstroming gehad, van begin tot bijna eind november waarbij alle gebouwen drie weken in het water hebben gestaan. Heel veel mensen hadden hulp nodig en tot mijn trots moet ik zeggen dat de zusters SMFA zich hebben ingespannen om de nood te lenigen met voedselpakketten die zij bij elkaar kregen door de mensen van Pontianak te mobiliseren. Na twee dagen hadden ze al drie trucks met voedsel op weg naar Sintang, begeleid door drie van onze zusters. Dat heeft heel veel goodwill gekweekt bij iedereen. De school en het zusterhuis in Sintang stonden gelukkig hoog genoeg op palen, maar het internaat is erg beschadigd door het lange onder water staan. Ook de keukens van de kinderen. Die voedselhulp is dus helemaal door de mensen zelf bij elkaar gebracht zonder hulp van het buitenland of van het eigen geld van de congregatie.

Hierbij de brief en de foto’s van de overstromingen in Sintang. Ik heb de brief vertaald, dan kun je zien waar de zusters de laatste maand mee bezig zijn geweest. Trouwens, afgelopen jaar was ook hun school gesloten vanwege Corona en tot nu toe worden de lessen online gegeven met de moeilijkheid voor sommige kinderen dat ze moeilijk bereik hebben. Maar de lessen zijn wel doorgegaan en ook de examens gaan door voor zover ik begrepen heb.

Hoop hiermee toch iets te laten zien van waar de zusters mee bezig zijn in deze moeilijke tijd waarbij Corona ook nog eens een groot probleem is in Kalimantan en heel Indonesië.

Dag, groeten, 

Zr. Angeline Hanegraaf
Missiezusters Asten

 

1 december 2021, Een ontwapenende brief van Daniel, een leerling van Adriaan van der Velden's school (Colombia, project COL 1)