Meer informatie project NEP 5

Water voor bergdorp in Nuwakot, Nepal

Stichting Een Aarde uit Asten doneert jaarlijks een groot bedrag aan Stichting Project Nepal die zich sinds 2002 inzet in afgelegen gebieden in Nepal.
In 2017 was dat € 7.000,- voor zonne-energie in een afgelegen gebied in de bergen, Nuwakot, 43 gezinnen kregen een zonnepaneel. In Nepal heeft slechts 40% van de bevolking toegang tot elektra. Naast dit grote zonne-energie project ontving Stichting Project Nepal € 2.000,- voor de bouw van een betonnen huis plus toilet voor een alleenstaande moeder met twee kinderen. Zij raakten alles kwijt tijdens de grote overstroming van 2017.

De opbrengst van de boekenmarkt op 7 oktober zal gedeeltelijk gedoneerd worden aan Stichting Project Nepal voor een groot waterproject in het bergdistrict Nuwakot. Dagelijks moeten vrouwen en meisjes twee uur lopen om drinkwater uit een bron te halen. Daar komt eind van dit jaar verandering in door een groot reservoir te bouwen en leidingen naar het dorp aan te leggen.

Ik kreeg vanmorgen al enkele foto's van het afgeronde waterproject. Nu komt het totale rapport nog met alle details, financiële verantwoording etc. Dus direct wanneer ik die krijg zal ik deze doorzenden naar jullie. Het is druk bij ons op kantoor en op het moment zijn onze veldwerkers druk in Chitwan.

Met vriendelijke groet,
Angelique

20200120 Project Completion Report
PDF – 5,9 MB 211 downloads