September 2019

 

27 september 2019, Een bericht van Hanny Hoefnagels (Guatemala. project GU 3)

Yvonne van den Boom, contactpersoon binnen Een Aarde van dit project, ontving onderstaand bericht.

 

Hallo Yvonne,

Ja hoor wij zijn ook nog fijn aan het nazomeren. Heerlijke zomer gehad.

We zijn al anderhalf jaar bezig met Hogar Shalom om daar bv wat middagcursussen op poten te zetten. We zijn vooral geïnteresseerd in alfabetiseringsurcussen voor volwassenen. Of gespecialiceerd onderwijs voor de kinderen van de school. We hebben al verschillende gesprekken daarover gehad met hen, maar er komt maar niets van de grond. Lijkt erop dat ze de handen vol hebben met het runnen van de school zoals het er nu uitziet. We hebben ook met Padre Roger van Casira overlegd, dat het bouwproject in Hogar Shalom af is, en de school niet groter meer moet worden. Ze hebben daar 280 leerlingen en de school loopt ontzettend goed, maar Casira geeft toch veel financiële hulp en ze vinden dat ze het in de hand moeten blijven houden. Dus niet groter.

Daarom zijn we begonnen om elders te kijken. Altijd nog in samenwerking met Casira Quebec beogen we een project dat geleid wordt door een jonge Guatemalteekse pater, die veel werkt met oude van dagen. Hij zit in een heel arm dorpje in de richting van de grens naar El Salvador. Hij wil daar iets eenvoudigs bouwen: verenigingsgebouw of foodbank of huisvesting?

We gaan rond 20 november naar Guatemala gaan om te kijken wat die pater daar in de planning heeft en wat we zouden kunnen doen om te helpen.
De planning is: Eerst kijken en als het ons wat lijkt, een projectje opzetten en uitwerken en aan jullie voorleggen.

Je snapt wel dat we voor 4 november niets kunnen indienen, maar we gaan wel ons uiterste best doen om een duurzaam nieuw project op poten te zetten.

Natuurlijk gaan we ook langs bij Hogar shalom als we in Guatemala zijn.

We houden je op de hoogte.

Met vriendelijke groeten,
André en Hanny

26 september 2019, Nieuwsbrief van de  Stichting Savanna Trust, augustus 2019 (Zuid-Afrika, project ZA 7)

 

21 september 2019, Nieuwsbrief van de zusters uit Nyumbani in Kenia (project KE 7)

 

15 september 2019, Sia Jongeneel, de voorzitter van stichting Les Amis de Gambie, stuurde een dankbrief (Gambia, project GA 9)

 

15 september 2019, Een luchtig verhaal over de sportieve aspiraties van Adriaan van der Velden...(Colombia, project COL 1)

 

15 september 2019, De bloemen- en plantenactie van Rini van Rees heeft 150 euro opgebracht !

Hartelijk dank aan eenieder die hieraan heeft meegedaan en aan Rini !

Met vriendelijke groeten,
Ada van Dorp

Stichting werkgroep “Een Aarde” Asten

 

9 september 2019, Nieuwsbrief Stichting Project Nepal (project NEP 5)

 

6 september 2019, Weer een bijdrage uit Colombia van Adriaan van der Velden. dit keer een wat minder prositief verhaal… (project COL 1)

 

6 september 2019, Een update van Nica Friends en de September Nieuwsbrief van La Esperanca Granada (Nicaragua, project NIC 2)

Beste Nica-Friends,

Onderstaand de September Nieuwsbrief van La Esperanza (LEG).
Het gaat goed met de Learning Centra en de eigen (bij)scholing aan de Educadores, die de kinderen les geven. Dat is een hele mooie ontwikkeling.
Binnenkort horen we daar nog meer van, want onze goede Nica-Friend Anka is met haar partner 3 weken in Nicaragua en van haar gaan we hele actuele informatie horen de komende weken. Zie ook de LEG nieuwsbrief.

Prachtig dat het zo goed gaat met de LC’s en wat zijn we blij dat we uitgerekend deze week van Een Aarde in Asten te horen kregen dat zij
ons/hen verder gaan steunen!
We hadden een aanvraag voor € 5.000 ingediend bij Een Aarde om het hoog nodige onderhoud van de LC’s te bekostigen en deze is toegekend!
Kosten die LEG normaal zelf ophoest maar door de gigantische reductie van de komst van vrijwilligers door de politieke situatie, lukt dat even niet.
Een Aarde dus weer eens ontzettend bedankt voor jullie continue steun. Muchas gracias.

Verder komt de zomer al weer aan zijn einde, zijn de scholen weer begonnen en gaan we weer verder hard op zoek om financiële middelen te vinden om daarmee de kinderen te helpen. Er staan een 2-3 tal mooie projecten op de planning, daarover bij de volgende nieuwsbrief meer!
Heeft iemand goede contacten bij een basisschool die aan ‘Sponsorruns’ doet, laat het ons dan even weten. Wij gaan er graag mee aan de slag.

Bedankt weer voor alle steun!
Hartelijke groeten,

Ton/Sandra/Tommie/Milie

 

5 september 2016, Nieuwsbrief nr. 43 van de Stichting Les Amis de Gambie (project GA 9)

 

1 september 2019, Een Aarde was ook dit jaar weer present op de jaarlijkse braderie in Asten

Wij hebben vandaag weer ons gezicht laten zien op de jaarlijkse braderie. Wij stonden, in tegenstelling tot voorgaande jaren, niet op het Burgemeester Ruttenplein, maar aan het Koningsplein tegenover het Stationneke. Ondanks de koude windvlagen ter plekke mochten wij verder niet klagen over het weer.
De bruto opbrengst bedroeg in totaal €558,35 en dit is helaas wel een stuk minder dan voorgaande jaren. Of dit nu aan de nieuwe locatie heeft gelegen, wie zal het zeggen. Met aftrek van €150 voor de huur van de marktkramen blijft er nog € 408,35 over en over dit bedrag moet ook nog eens BTW worden afdragen.
Al met al een beetje teleurstellend.