Oktober 2022

 

27 oktober 2022, Een update van Nica Friends en een nieuwsbrief van La Esperanza Granada (Nicaragua, project NIC 2)

Beste Nica-Friends,

Onderstaand de oktober nieuwsbrief van La Esperanza.
Verder natuurlijk een update van onze activiteiten. 

Basisschool ‘t Schrijverke – Mierlo.
In eerdere nieuwsbrieven hebben we het al gemeld: deze school vierde aan het begin van de zomervakantie haar 40 jarig bestaan.
Eén deel daarvan was een zomerse feestborrel met ouders en werd er een ludieke ‘Dienstenveiling’ gehouden, waarbij de opbrengst naar het werk van Nica-Friends zou gaan. Zo is het ook gebeurd, het was een fantastische zonnige en vooral gezellige dag met een meer dan geweldig resultaat.


Na de vakantie was er eerst de jaarlijkse hectische opstart, maar afgelopen week was het dan zover: we kregen officieel het resultaat te horen en de cheque uitgereikt. De school is actief op twee locaties in Mierlo en op beiden mochten we ons melden ten overstaan van alle leerlingen en leerkrachten.
Op een hele leuke en mooi gepresenteerde wijze werd een ongelooflijk goed en groot bedrag bekend:  € 3.956,50.
Woorden komen we eigenlijk tekort, wát een verrassing.
In goed overleg met de school gaan we dit bedrag natuurlijk besteden aan de kinderen in Granada Nicaragua.
Primair zullen we een aantal middelbare schoolkinderen gaan sponsoren, zodat ook zij hun onderwijs kunnen vervolgen na de basisschool. ’t Schrijverke heeft aangegeven dat ze graag met groep 8 willen gaan communiceren met deze kinderen in Nicaragua, wat een uitdagende internationale ervaring voor hen zal zijn.

Nogmaals een heel hartelijk dank aan Angelique, de overige leerkrachten, de veilingmeesters, de kinderen en de ouders van ’t Schrijverke, wat een prachtig bedrag.

 

Met hartelijke groeten, 

Ton/Sandra/Tommie/Milie

 

26 oktober 2022, "Directrice..." een nieuwe bijdrage van Adriaan van der Velden (Colombia, project COL 1)

 

26 oktober 2022, LES AMIS DE GAMBIE stuurde Een Aarde en dankbrief (Gambia, project GA 9)

Zie hieronder de dankbrief.

 

24 oktober 2022, La Esperanza Granada stuurde een tussentijds verslag over de aankoop van leermiddelen (Nicaragua, project NIC 2)

De stichting Nica Friends heeft in augustus een donatie van € 2000,- ontvangen om lesboeken Spaans en rekenen, en prints van digitale werkbladen aan te schaffen voor de Learning Centres van La Esperanza Granada in Nicaragua. Hierbij een tussentijds verslag.

 

21 oktober 2022, Eric Verdegem stuurde een voortgangrapportage van het project “Badinstallatie” (Brazilië, project BR 9)

Yvonne van den Boom is dossierhouder van dit project.

 

21 oktober 2022, Nieuws over het project in Misra Mbayen, Gambia (project GA 8)

Onderstaand bericht was gericht aan Ad Boot, dossierhouder van dit project.

Dag Ad,

Het project in Misra Mbayen, dat door Een Aarde gesteund is met een bedrag van 5000 euro, is een succes geworden!
In de eerste plaats omdat het snel gerealiseerd is en de tweede plaats de dankbaarheid en blijdschap van de mensen uit het dorp.

De werknemers van het bedrijf, dat de borehole moest maken, hebben een week in het dorp geslapen. Het is te ver reizen om in de avond naar huis te gaan slapen. De mensen uit het dorp hebben een geit geslacht voor de werknemers en dat is een heel mooi gebaar. Ook hebben zij stenen verzameld en klein gemaakt om als gravel te gebruiken voor de standaard van de tank (heb ik 2 foto's hiervan bijgevoegd).

Er is nu een borehole met op 4 verschillende plekken een kraan waar de mensen water kunnen gaan halen. Ik heb een foto bijgevoegd van de put waaruit eerst water moest worden gehaald met een emmer en hoe makkelijk het nu is uit de kraan. 

Verder heb ik ook de financiële verantwoording bijgevoegd.
Hopelijk is alles duidelijk maar mochten er nog vragen zijn dan hoor ik het wel Ad.

Wederom heel hartelijk bedankt voor de sponsoring! Het maakt een heel groot verschil voor de mensen uit Misra Mbayen dat zij nu water uit een kraan kunnen halen. Wij hebben ook contact gehad met de burgemeester (Alkali in het Gambiaans) en Imam van het dorp Misra Mbayen. Ze zijn ontzettend dankbaar en blij dat er een borehole in het dorp is gekomen. Het is mooi hoe zij uitlegden hoe belangrijk water in een mensenleven is, dat een mens, hoeveel geld hij ook heeft, niet kan overleven zonder water. Ook voor mij steeds weer een eyeopener hoe groot het verschil is tussen onze wereld en de wereld daar. Dat wij er zo aan gewend zijn dat we maar een kraan open hoeven te draaien en we water hebben. Met dit project wordt het leven van vele mensen een stukje makkelijker gemaakt, daar mag Stichting Een Aarde heel trots op zijn.

Hartelijke groeten en een dikke dankjewel van Alhaji en Ankie

 

20 oktober 2022, "Stroperig..." een nieuwe bijdrage van Adriaan van der Velden (Colombia, project COL 1)

 

13 oktober 2022, "De aanhouder wint" een nieuwe bijdrage van Adriaan van der Velden... (Colombia, project COL 1)

 

5 oktober 2022, "Buitenbeentjes" een nieuwe bijdrage van Adriaan van der Velden... (Colombia, project COL 1)

 

2 oktober 2022, Nieuwsbrief van het Jacanaproject in Zambia (project ZAM 2)