Oktober 2021

 

28 oktober 2021, Een bezoek aan de sloppenwijken van Cartagena... (Colombia, project COL 1)

Adriaan van der Velden bracht een bezoek aan de sloppenwijken van Cartagena. Zie zijn verhaal hieronder.

 

21 oktober 2021, Keren,  een leerling van de school van Adriaan, stelt zich aan U voor... (Colombia, project COL 1)

 

16 oktober 2021, Nieuwsbrief Stichting Project Nepal oktober 2021 (project NEP 5)

Angelique van Hoof stuurde ons onderstaande nieuwsbrief.

 

14 oktober 2021, De school is weer open... (Colombia, project COL 1)

 

7 oktober 2021, Nog een leerling die het niet eens is met de conclusie dat er een achterstand is in lezen en schrijven... (Colombia, project COL 1)

 

4 oktober 2021, BENDULA PROJECT, Tanji, Gambia (project GA 2)

Bendula is een project in Gambia voor kinderen met een beperking. Het project is in 2013 gestart in samenwerking met Tanji Lower Basic School en Gilde Opleidingen Venlo. In 2020 is dit project overgedragen aan stichting Future for Young People.

Bendula  streeft naar gelijkwaardigheid voor kinderen met een beperking. Deze kinderen hebben in Gambia een moeilijk leven. Zij worden niet betrokken bij het dagelijks leven en er is geen of weinig aandacht voor hun ontwikkeling. Zo’ n 22 kinderen worden begeleid door 2 lokale begeleiders, zowel op school als in hun thuissituatie.

Het project draait op giften en sponsoracties. Zo is er in 2016 een nieuw klaslokaal geopend  waar 14 kinderen dagelijks gestimuleerd worden in hun ontwikkeling en passend onderwijs krijgen. Zo zijn zij, net als alle andere kinderen, leerling van een school. De overige 8 kinderen zijn zo ernstig beperkt dat zij niet naar de klas kunnen. Voor hen wil de stichting een snoezelruimte bouwen op de al bestaande zorgboerderij in het dorp. Zo zullen ook deze kinderen regelmatig uit hun vaak schrijnende thuissituatie gehaald worden om een prettige ervaring op te doen.

Een Aarde is gevraagd om voor dit project in de kringloopwinkel chocoladeletters te verkopen van Tony's Chocolonely.
Deze kosten € 1,50 per stuk en 15 stuks voor € 20,00.