Oktober 2019

 

30 oktober 2019, Kindervakantiewerk Meijel schenkt Een Aarde kinderspeelgoed....

Elk jaar op een woensdagmiddag in oktober of november organiseert Kindervakantiewerk Meijel de inmiddels traditionele kindermarkt.
Je mag allerlei spullen, die je over of niet meer nodig hebt, verkopen. Een leuke manier om een centje bij te verdienen. Ieder jaar blijkt weer dat vele kinderen een groot plezier beleven aan deze kindermarkt. Ook de kopers (oma’s, opa’s, tantes en familie) vinden het leuk om hier rond te neuzen tussen het vele, vele speelgoed, boeken, spellen, knuffels en nog veel meer. Het is dan ook al jaren een leuke activiteit voor jong en oud.

Sinds 1991 wordt er een speelgoed inzamelactie, bestemd voor goede doelen, aan gekoppeld. Speelgoed dat de kinderen afstaan, wordt na afloop verzameld en opgehaald, en daar kunnen we andere kinderen weer heel blij mee maken.

Stichting Werkgroep "Een Aarde" uit Asten haalt ieder jaar het speelgoed op en verkoopt dit voor een goed doel. Er zijn verschillende projecten in verschillende landen waar zij hun geld aan doneren.

 

28 oktober 2019, De groententuin in Faraba is volop in bedrijf… (Gambia, project GA 8)

Er is een stuk land aangekocht in Faraba voor het telen van groenten. Om de vrouwen de mogelijkheid te bieden om op dit land het gehele jaar groenten te verbouwen zijn een omheining, een toilet en waterputten aangelegd. Groenten verbouwen kan op die manier dan ook buiten het regenseizoen omdat er water is en de dieren niet het land op kunnen. De koeien, geiten, ezels enz., die los rondlopen, eten anders, door de schaarste aan voedsel in het droge seizoen, deze groenten op.

Een Aarde ondersteunt dit project sinds 2018.

Voor de voortgang van dit project, zie onderstaande bijlage.

 

23 oktober 2019, Nieuwe mogelijkheden en kansen stemmen tot nadenken… Een nieuw  verhaal van Adriaan van der Velden (Colombia, project COL 1)

 

17 oktober 2019, De jonge tomatenplanten worden goed nat gehouden (Malawi, project MLW 1)

De eerder geplante kolen zijn inmiddels geoogst en verkocht t.b.v. het schooltje (op de achtergrond), dat met behulp van Een Aarde gebouwd is.
Nu hebben ze het veld rondom de school vol met tomatenplanten gezet om zo weer geld te verdienen voor bv. leermiddelen en onderhoud van de schoolgebouwen.
Geweldig toch dit project wat mede door Een Aarde echt in beweging is gezet!!

 

16 oktober 2019, Levering schoolmeubels in Gambia (project GA 2)

Otto Spierings stuurde Een Aarde foto’s, waarop te zien is dat de kinderen in Gambia de meubels van Openbare Basisschool “De Rietpluim” in ontvangst hebben genomen. Nogmaals namens alle schoolkinderen in Mediana, onze hartelijke dank aan Een Aarde en OBS “De Rietpluim” om dit mogelijk te maken.