November 2019

 

11 november 2019, De bouw van extra klaslokalen voor het Lyceum Kasando is gestart... (Democratische Republiek Congo, project  DRC 2)

De zusters in de Congo hebben in november 2018 15400 euro ontvangen voor de bouw van klaslokalen in Kasando.

 

Rapport over het Lyceum Kasando.

Wij waren voor een kort verblijf in Kasando en het verheugt ons om U op de hoogte te brengen van de situatie en de voortgang van de bouw van het Lyceum Kasando. Volgens het plan van de ingenieur is voorzien in de bouw van 20 klaslokalen voor het Lyceum Kasando. Zonder rekening te houden met administratiekantoren. Dankzij uw financiële steun hebben wij al 10 klaslokalen kunnen bouwen, die ook al in gebruik zijn. Alleen de 3 klassen waar knip- en naailessen worden gegeven, zijn nog van het Sociale Centrum. Wij willen U ook op de hoogte brengen van de enorme steun die wij hebben ontvangen van de ouders van onze leerlingen. Die bestond uit het fabriceren van stenen,  transporteren van zand, water en hout, nodig om stenen te kunnen bakken, etc.
Ook de leerlingen hebben hun bijdrage geleverd, iedereen naar zijn vermogen. De groteren hebben, gedurende de vakantie, lange afstanden afgelegd om grind uit de rivieren te halen en hebben het transport verzorgd tot de bouwplaats. Iedereen die profiteert van dit project heeft gezorgd om zijn steentje bij te dragen aan de bouw van deze school.

De leerlingen die het middelbaar onderwijs zijn gestart in dit Lyceum, hebben de leeftijd van 16 en 17 jaar. Door dit rapport ziet U dat de bouw van de hele school nog niet klaar is. Als U de mogelijkheid hebt om ons te helpen dit project tot een goed einde te brengen, is uw steun altijd welkom!!

Wij hopen dat op een dag de vrede zal heersen in ons land de Democratische Republiek Congo. En dat enkelen van uw Stichting de moed hebben om een bezoek te brengen aan dit geweldige werk; de vrucht van Uw opofferingen, om de Congolese kinderen, slachtoffers van deze oorlog, te helpen uit hun onwetendheid te stappen.

Zuster Godelieve, missionaris in Brazilie, heeft net haar vakantie hier in Congo doorgebracht en zie hier enkele foto's die de realiteit weergeven.

 

5 november 2019, Bouw studiezaaltje gestart... (Brazilië, project BR 9)

Eric Verdegem stuurde Yvonne van den Boom, contactpersoon voor dit project, onderstaand bericht.

 

Dag Yvonne en Toon,

In bijlage zie je hoever de bouw van het zaaltje staat. De structuur in ijzer is eveneens reeds gemaakt, maar men wacht tot de betonnen palen voldoende gekristaliseerd zijn om pas dan verder te doen. Met het gekregen giften is de bouw van het muurtje 1,5m hoog betaald en eveneens al het ijzer nodig voor de bouw van de structuur. Het atelier die al het werk doet is akkoord om betaald te worden voor zijn werk eenmaal de bouw is afgewerkt. Hij vraag mij enkel de betaling van het nodige materiaal.

Ik hoop dat alles goed gaat met jullie.

groetjes,

Eric

 

1 november 2019, Men is goed bezig daar in Malawi…. (project MLW 1).

De tomatenplanten, die eind september zijn geplant, doen het uitstekend, zie foto’s. Men denkt dan ook al gauw wat te kunnen oogsten.
De eerste prioriteit is nu het verder afbouwen van de pas gebouwde basisschool en men is dan ook driftig op zoek naar een elektricien.
Inmiddels denkt men ook al weer aan nieuw project; de bouw van  een boerderij met 4 hectare grond voor de teelt van mais om te kunnen verkopen
en om de kinderen te kunnen voeden.