Mei 2019

 

30 mei 2019, Bericht van Josina van de Ven. (Democratische Republiek Congo, project DRC 2)

Hierbij het bericht van Josina van de Ven en ook nog foto's van de bouw van de school in Kasando, waarvoor de zusters kortgeleden € 7.000,- voor hebben ontvangen. De school is nog niet klaar maar de meisjes gaan al naar school en krijgen er naailessen waarvan het resultaat te zien is op het kleine filmpje.

met groet,
Yvonne

 

BERICHT

Beste Yvonne,

Al een tijdje niets van me laten horen. Intussen kreeg mijn medezuster Godelieve foto’s binnen van de bouw van de schooltje in Kasando in Afrika. Ik heb haar die zelf laten doorsturen naar jou toe Yvonne. Best mooi om te zien hoe de meisjes zelf leren te naaien en hun eerste rok door hen gemaakt in file te laten zien aan de inwoners van dat stadje. Het schooltje is al in gebruik zoals je ziet.

Je zult je afvragen hoe is het met de bouw in Almenara. Dit gaat iets langzamer. Er is een verhoging gemaakt zodat het dak hoger komt te liggen om zo te voorkomen dat de hitte blijft hangen. De pannen hebben ze geheel schoongemaakt en liggen er weer op. Van binnen zijn ze bezig met de WC’s in te bouwen. Zaterdag ontmoet ik Pater Rafael en vraag hem om een paar foto’s te maken hoe de stand staat. Hij stuurt ze naar mij toe en ik naar jou, oké.
Verder is alles goed hier. Ik heb nogal last gehad van mijn knie en kon bijna niet meer lopen. Na 2 maanden therapie is de pijn zowat over. De zevende juni zetten ze er een spuit in met een soort smeer om te voorkomen dat de botten elkaar raken. Helpt dit niet, dan een nieuwe knie. Voorlopig eerst smeren.
En bij jullie Yvonne. Hopelijk is het prima daar, de lente is er weer en de zomer op komst. Ik stuur je een beetje de zon want die verhit ons elke dag en de regen blijft uit.

Groetjes aan Toon en ook voor jou,
Josina

 

28 mei 2019, Foto'van de aanleg van de nieuwe schooltuin. (Malawi, project MLW 1)

Een Aarde heeft voor dit project de bouw van de school gefinancierd. Omdat hiervoor ook een waterleidingsysteem is aangelegd gaf dit de school de mogelijkheid om ook een schooltuin aan te leggen voor groenten voor eigen gebruik en voor de verkoop. Men is hiermee voortvarend aan de slag gegaan.

 

 

28 mei 2019, Nieuwsbrief van Kita Juga (Indonesië, project INDO 3)

 

 

26 mei 2019, Rosemarie Hordijk van de Stichting Homeless Child stuurde een bericht over hun IT-project (Honduras, project HON 1)

Beste mensen van Een Aarde,

Dankzij de gift van Een Aarde hebben we het IT project kunnen uitbouwen.
We hebben in 2016/2017 materialen kunnen aankopen, alsmede het budget gebruikt voor de aankleding van het computerlokaal en salaris van de leraar Kevin.
Dankzij een gift van een particulier hebben we recent ook weer 8 nieuwe computers kunnen aanschaffen.
Dus we blijven doorgroeien en bezig met het onderwijzen van IT aan de jongeren.

Veel dank voor de bijdrage.

Hartelijke groet,
Rosemarie

 

26 mei 2019, Sia Jongeneel van de Stichting Les Amis de Gambie stuurde een bericht over de nieuwe schooluniformen (Gambia, project GA 9)

Sia Jongeneel stuurde het volgende bericht aan Trees Stege.

In mijn brief van 1 april j.l schreef ik u dat ik u een foto zou sturen als de uniformen voor de kinderen die in het kindertehuis wonen klaar zijn.
Dankzij de donatie van Stichting Werkgroep Een Aarde konden we voor ieder kind drie schooluniformen en drie paar schoolsokken aanschaffen.
“Eén uniform in de kast, één in de was en ééntje aan naar school” zeggen ze hier in Gambia.
De kleermaker was erg blij met zo’n grote klus!
Ook namens de kinderen wil ik u nogmaals heel hartelijk bedanken voor uw donatie.
De schoolsokken zijn nog onderweg per container. De verwachting is dat deze aan het einde van deze maand in Gambia aankomt.

Met vriendelijke groet,

Sia Jongeneel
Voorzitter Stichting Les Amis de Gambie

 

 

24 mei 2019, Een Aarde ontving via de Rabobank CLUBKAS CAMPAGNE het mooie bedrag van € 2119,12

Een Aarde kreeg van de leden van de Rabobank maar liefst 567 stemmen en dat was tevens het Astens record voor 2019. Wij willen de leden van de Rabobank, die een stem uitgebracht hebben op Een Aarde, dan ook van harte bedanken voor hun support.

 

23 mei 2019, Weer een verhaal van Adriaan van der Velden met daarin een bijzonder verzoek aan de lezer...(Colombia, project COL 1)

 

 

22 mei 2019, Stichting Les Amis de Gambie stuurde een nieuwsbrief (Gambia, project GA 9)

 

 

20 mei 2019, Broeder Moses Mbwambo stuurde enkele foto's (Tanzania, project TA 2)

Hierbij foto's van de school voor beroepsopleiding die broeder Moses Mbwambo samen met de broeders van Jesus the Good Shepherd 2 jaar geleden gestart is in het noorden van Tanzania. Eerder heeft Een Aarde donaties gedaan voor een aantal computers in het computerlokaal en voor de omheining van het schoolcomplex. De school ligt namelijk in een dunbevolkt wildreservaat (tot 2017 zonder (beroeps)opleidingen) en waar volop wilde dieren leven.
Die omheining voorkomt dat deze wilde dieren het terrein doorkruisen.
Onlangs heeft Een Aarde de kosten van een heel pakket, veelal technische, studieboeken gedoneerd.

Op de foto's zie je de studenten bezig met de praktijklessen.

 

17 mei 2019, De Savanna Community stuurde Een Aarde een dankbrief (Zuid Afrika, project ZA 5)

Dear Stichting Een Aarde,

We have completed the latest housing development project in Mabarhule village, with thanks to your incredibly generous sponsorship!
Attached, kindly find a thank you note, with pictures of the wonderful new home.

We thank you immensely for your support and look forward to staying connected as we continue to work to transform lives of some of the most vulnerable individuals in the areas that surround the Sabi Sand.

 

Thank you for your partnership,

The Savanna Trust Team

 

Kristen Kelly

Community Project Manager

 

 

15 mei 2019, Twee verhalen van Adriaan van de Velden, het verhaal "Ontbijt is geregeld" een het verhaal "Verkiezingen". 

 

15 mei 2019, Nieuws uit Nicaragua, (Project NIC 2)

Hieronder een nieuwsbericht van Nica Friends en de nieuwsbrief, mei 2019, van La Esperanca Granada (LEG) waarmee Nica Friends samenwerkt.

 

7 mei 2019, Foto'van de aanleg van de waterleiding voor de nieuwe school en de groentetuin. (Malawi, project MLW 1)

EEN AARDE NURSERY SCHOOL WATER PROJECT

Op de fotocollage staan leerlingen van de basisschool, die palen hebben meegebracht voor het afzetten van de tuinen van de Een Aarde Nursery School. In deze tuinen worden 2000 koolplanten en andere groenten aangeplant. Als we erin slagen om er 1000 (k200.00 per stuk) van te verkopen, verdienen we jaarlijks K200.000.00 Malawische kwacha. Dit kunnen we gebruiken voor de groei van de school en het betalen van maandsalarissen voor leerkrachten.

Nu we water op school hebben, kunnen leerlingen hun handen vrij wassen.
Dit is ook de plaats waar we de schooltuin gaan inrichten.

 

6 mei 2019, Eerste semester, een verhaal van Adriaan van de Velden (Colombia, project COL 1)

 

1 mei 2019, Simone Heemskerk stuurde een nieuwsbrief van de stichting Por Eso! (Peru, project PE 2)

Buen día,

Hier onder de eerste  nieuwsbrief van dit jaar. Mocht je vragen of opmerkingen mail ons dan. Leuk!  En…. heb je familie, vrienden of kennissen die nog nooit over Por Eso! hebben gehoord, stuur de nieuwsbrief door of deel hem op Facebook. Hoe meer mensen over Por Eso! horen, des te beter.

Groeten,  Simone
Stichting Por Eso!