Maart 2020

 

24 maart 2020, Reactie van zuster Josina van de Ven op de tijdelijke sluiting van de kringloopwinkel vanwege het Corona virus (Brazilië, project BR 8)

Het zijn harde maatregelen, maar alleen op deze manier kunnen we het virus de baas. Ook hier in Almenara is het huisarrest ingevoerd.
Momenteel zijn er in Almenara 4 personen die het virus MOGELIJK hebben.

Het allerbeste voor jullie en ons allen,
vanuit Brasil, Josina

 

22 maart 2020, Nieuwsbrief van Nyumbani Children's Home (Kenia, project KE 7)

 

19 maart 2020, Een update van Nica Friends en een nieuwsbrief van La Esperanza Granada (Nicaragua, project NIC 2)

Weer een update van Nica Friends met daarbij de maandelijkse nieuwsbrief van La Esperanza Granada, de lokale samenwerkingspartner van Nica Friends in Nicaragua, met daarin aandacht voor wat er al gerealiseerd is met de laatste donatie van Een Aarde. Speciaal: er staat in Granada op een middelbare school een kluis om de laptops inbraakproof op te bergen, met het logo van Een Aarde op de deur!

 

18 maart 2020, Ook in Colombia een Lock down vanwege de Corona pandemie !!! (project COL 1)

 

13 maart 2020, Nieuws vanuit Gambia (project GA 8)

Het schoolgebouw in Kerr Mama is onder dak. Wij hebben foto’s bijgevoegd waar het verwoeste gebouw op te zien is en hoe de herbouw verlopen is tot nu toe.
Het geld dat wij van Stichting Een Aarde en de MOV Franciscusparochie hebben mogen ontvangen is nu volledig gebruikt. Het gebouw is nog niet klaar, ze hebben nog ramen en deuren nodig en het moet nog gestuukt en geschilderd worden. Hiervoor is nog ongeveer € 4.000,- nodig.
Wij hebben geprobeerd om via meerdere wegen het overige geld in te zamelen maar dat is helaas niet gelukt. Daarom vragen wij of het mogelijk is om via jullie nogmaals een donatie te mogen ontvangen zodat het gebouw kan worden afgemaakt en in gebruik kan worden genomen. Wij voelen ons een beetje bezwaard om nogmaals om geld te vragen terwijl we al een mooi bedrag hebben mogen ontvangen. Maar wij realiseren ons ook dat we het niet voor onszelf vragen maar voor de kinderen in Kerr Mama die op ons aangewezen zijn. Daarom hopen wij op jullie begrip dat wij nogmaals bij jullie aankloppen met de vraag om ons te helpen.

Alvast hartelijk dank voor het lezen van onze mail.
Vriendelijke groeten van Ankie en Alhaji

 

foto 1: Oude buitengevel
foto 2: Gedeelte dak
foto 3: Metselen binnenmuur
foto 4: Opbouw van de buitenmuur
foto 5: Opbouw van het dak
foto 6: Leggen van dakplaten
foto 7: Dak gereed

 

12 maart 2020, Een nieuwsbrief van de stichting Por Eso (Peru, project PE 2)

Beste stichting Werkgroep Eén Aarde,

De Peruaanse grote vakantie is voorbij, de scholen zijn weer begonnen, 2020 is helemaal van start (hoewel de eerste nieuwsberichten over het opschorten van de lessen vanwege het Coronavirus zojuist binnendruppelen). In de bijlage lees je waar, hoe en met wie we allemaal samenwerken.

Veel plezier met de eerste nieuwsbrief van dit jaar.

Simone

 

12 maart 2020, Coronavirus..., een nieuw verhaal van Adriaan van der Velden (Colombia, project COL 1)

Het Coronavirus speelt niet alleen in Brabant een belangrijke rol in het maatschappelijke leven...Alleen is de economische impact nog heviger in Colombia!

 

4 maart 2020, Tevreden..., een nieuw verhaal van Adriaan van der Velden (Colombia, project COL 1)