Januari 2020

 

31 januari 2020, Nieuws van pater Fons Huisken (Kameroen, project KA 2)

Pater Fons Huisken stuurde een verantwoording van de besteding van 3500 euro, die hij in het najaar van 2018 van Een Aarde heeft ontvangen.

 

29 januari 2020, Een verhaal van Adriaan van der Velden over een onvoorstelbaar schrijnende situatie van 5 vluchtelingenkinderen (Colombia, project COL 1)

 

28 januari 2020, Een Aarde wil geen afvoerputje zijn....

Artikel in het Eindhovens Dagblad

 

27 januari 2020, Het jaarverslag 2019 is vanaf nu beschikbaar.

Voor de inhoud van dit verslag, zie hieronder.

 

23 januari 2020, Nieuwe verhalen van Adriaan van der Velden over de face lift van de school en de start van het nieuwe schooljaar... (Colombia, project COL 1)

 

22 januari 2020, Gewijzigde (sterk verhoogde) tarieven van de milieustraat dwingen ons tot een strenger aannamebeleid van goederen

Door deze sterk verhoogde tarieven zijn wij als Een Aarde helaas genoodzaakt ons aannamebeleid van goederen drastisch aan te passen.
Bekijk voor details omtrent dit nieuwe aannamebeleid de pagina's 'Kringloopwinkel' en of de pagina 'Ophaaldienst'.

Zie ook onderstaand ingezonden artikel van onze voorzitter in het Peelbelang.

 

20 januari 2020, Nieuws vanuit Malawi (project MLW 1)

De overheid “brengt” ook elektriciteit naar de afgelegen dorpen. In deze dorpen zijn veel mensen analfabeet. Door de komst van elektriciteit is men in de gelegenheid om in de door Een Aarde gebouwde scholen in de avonduren onderwijs aan de volwassenen te geven.
De dorpsbewoners zijn hier erg enthousiast over. De mensen betalen een kleine bijdrage voor het onderwijs. Voor degene die dit niet kunnen betalen wordt een bijdrage gevraagd in de vorm van een tegenprestatie. Dat dit een goede formule is blijkt wel uit de opgestuurde foto’s. Je ziet  veel mensen die meehelpen de grond te bewerken voor het planten van de mais. De mais wordt deels verkocht voor de school andere gedeelte voor de bereiding van maaltijden voor de leerlingen.

 

20 januari 2020, Angelique van Hoof stuurde de eindrapportage van de drinkwaterprojecten in Nepal (project NEP 5)

Beste leden van Stichting Een Aarde Asten, beste Marrie,

Hierbij zend ik jullie alvast digitaal het overzicht van de drinkwatervoorzieningen in Nepal, die wij met jullie donatie van € 8.000,- konden realiseren.
De donatie werd door jullie overgeboekt op 21 november 2018 en ik heb het geld naar onze zusterorganisatie All Angels Nepal overgeboekt op 6 mei 2019 toen de werkzaamheden begonnen. Vóór die tijd was het team druk met onderzoek en calculaties.
Het spijt me dat het langer duurde dan verwacht, maar in Nepal hebben we te maken met extreme weersomstandigheden tijdens en ná de moesson, aardverschuivingen en in dit geval met een zéér afgelegen dorp. Een jeep of vrachtwagen kon er niet komen en alles moest dagelijks door Sherpa's naar boven gesjouwd worden. Dit alles is te zien en te lezen in het bijgevoegde verslag.
Jullie kunnen in het financiële rapport zien dat het eindbedrag niet overeenkomt met jullie donatie. Maar het resterende bedrag is gebruikt om het eerste drinkwaterproject af te kunnen ronden.

Het verslag wordt uitgeprint en zal ik naar het adres van Marrie verzenden.

Met vriendelijke groet,
Angelique van Hoof
Stichting Project Nepal

 

19 januari 2020, Een brief van zuster Anne Robe (Niger, project NI 1)

 

19 januari 2020, Een brief van pater Paul Cuypers (Kameroen, project KA 4)

 

18 januari 2020, Een bericht van dokter Jérome Wolo (Niger, project NI 2)

We willen u in het begin van het jaar nogmaals bedanken voor uw steun voor jaren. Zonder u zouden wij het lijden van zo veel mensen niet hebben kunnen verminderen. Dank u dank u dank u dank u 

Jérôme

 

14 januari 2020, WOW, we did it! (Nicaragua, project NIC 2)

Beste allemaal,

Onderstaand de januari nieuwsbrief van La Esperanza en natuurlijk ook van ons de allerbeste wensen in dit jaar 2020.

Kerstdonatie
Zoals in de Nieuwsbrief vermeld is, hebben we begin december besloten € 500 te doneren, om de families die het echt nodig hebben een kerstmaaltijd te kunnen geven. Samen met een donatie van de gemeenschap hebben we zo 152 gezinnen een fantastische kerst kunnen bezorgen. Gezinnen die een ontzettend moeilijk jaar achter de rug hebben en die nu wél een fijne familie kerstmaaltijd op tafel konden zetten.
Mooi dat kinderen een goed gevulde zak eten mee naar huis konden nemen!
Zie onderstaande foto.

Nica-Friends studenten
Inmiddels hebben we van bijna alle kinderen die we sponsoren de eindejaar rapporten gehad over 2019. Geweldig te zien dat ze het allemaal prima gedaan hebben en allemaal naar het volgende jaar gaan. In 2020 gaan we door met het verder sponsoren van 20 kinderen. We hebben wel eerder besloten om ‘even’ geen nieuwe studenten meer toe te voegen. Helaas. Reden daarvoor is dat ook onze inkomsten bij Nica-Friends voor dit doel teruglopen en het toch een 5 jaar toezegging is.
Graag zouden we dat anders willen en nog meer kinderen helpen, maar daar hebben we middelen voor nodig. Dus als je iemand kent die Nica-Friend wil worden en een vast bedrag per maand wil doneren hiervoor, laat het ons dan aub weten!
Dank je.

Volunteer Regina
In de nieuwsbrief van LEG hieronder, een open en oprecht interview met Regina die samen met haar man een heel jaar volunteer is bij La Esperanza.
Luister en kijk naar haar verhaal, geweldig dat er mensen zijn die een groot deel van hun eigen leven beschikbaar stellen aan deze hulp.
En het heeft impact, het helpt!

Dank voor jullie hulp zoals altijd.
Met hartelijke groeten

Ton/Sandra/Tommie/Milie

 

9 januari 2020, Nieuwsbrief van de Stichting Savanna Trust (Zuid-Afrika, project ZA 7)

 

8 januari 2020, De nieuwe voornemens van Adriaan van der Velden... (Colombia, project COL 1)

 

6 januari 2020, Stichting Les Amies de Gambie stuurde een tweetal projectverslagen. (Gambia, project GA 9)

Stichting Les Amis de Gambie stuurde Een Aarde het projectverslag van de bouw van een carport, voorzien van zonnepanelen, bij het kindertehuis van de stichting. Omdat Een Aarde eerder dit jaar ook een bijdrage leverde aan de aanschaf van schooluniformen, is  ter informatie ook het verslag meegestuurd dat Dorothé Jacobs heeft gemaakt van haar recente bezoek aan de scholen waar de kinderen naar toe gaan.

 

6 januari 2020, Een nieuwjaarswens en een nieuwsbrief van de stichting Read to Grow (Nederland, project NED 2)

Bericht van Robert Romme aan Marrie Uijterlinde, contactpersoon binnen Een Aarde voor dit project.

Beste Marrie en team van Een Aarde,

Hartelijk dank voor jullie mooie kerst- en nieuwjaarswens. Wij wensen jullie een heel goed en gezond 2020 !

Bijgaand de nieuwsbrief. 
Wij hebben dankzij jullie steun vele boeken kunnen inzamelen in 2020, een record ! Namelijk 105.500 Engelse en Franse boeken. Nog nooit waren we over de 100.000 boeken gekomen. We hebben er ook in samenwerking veel kunnen verzenden namelijk net iets meer als 99.000 boeken. We kunnen een gegeven boek zo'n mooie plek geven. Ook hebben we een nieuw land kunnen toevoegen namelijk een dorpsschool in de 66e landbestemming Niger via een aanvraag van een Vlaamse stichting.

We hopen op jullie steun wederom te kunnen rekenen in 2020. We zijn er enorm blij mee.

Morgen hebben we met al onze vrijwilligers een nieuwjaarsbijeenkomst en gaan we terugkijken en ook vooruitkijken.

Heel veel groeten voor 2020 !
Robert Romme

 

3 januari 2020, Bericht van de Stichting Jabuleni, (Zuid Afrika, project ZA 6)

Bericht van Henk Panhuizen aan Marrie Uijterlinde, contactpersoon binnen Een Aarde voor dit project.

Dag Marrie, 

Zoals vorige week afgesproken stuur ik je het laatste nieuws door over His Littel Lambs, "ons" weeshuis in Zuid-Afrika.
Linda is erg trots dat met jullie hulp haar droom uit begint te komen: de kinderen uit Eston weg zien te krijgen door ze een opleiding te laten volgen en daarmee een toekomst te krijgen. Zoals je kunt lezen zijn er zo'n 17-18 kinderen bezig met een scholing of werk én krijgen er een aantal financiële ondersteuning van de overheid! 

met vriendelijke groet
Henk 

ps,  voor iedereen bij Een Aarde: hele fijne feestdagen en dank jullie wel voor jullie steun 

 

3 januari 2020, Een bericht van de Stichting Zanskar Scholen (India, project INDI 2)

 

2 januari 2020, Hierbij nieuws van Por Eso (Peru, project PE 2)

Beste Stichting Werkgroep Eén Aarde,

Dit keer sturen we je een videoclip, het hippe zusje van onze nieuwsbrief.
De aanvragen stromen binnen en we hebben nog nooit zo goed en fijn samengewerkt met overheden en instanties. Én met ons eigen team, natuurlijk!
Als je op onderstaande button "VIDEOCLIP" klikt, zie je in 2 minuten wat we allemaal doen.

Feel the vibe!