Februari 2020

 

28 februari 2020, De stichting Hulp zonder Strijkstok stuurde een voortgangsrapportage van de bouw van enkele klaslokalen. (Ghana, project GH 5)

 

26 februari 2020, Carnaval in Colombia..., een nieuw verhaal van Adriaan van der Velden (Colombia, project COL 1)

 

23 februari 2020, Nieuws vanuit Amoreira (Brazilië, project BR 9)

Broeder Eric Verdegem , werkzaam in Amoreira, Brazilie, heeft afgelopen jaar van Een Aarde geld ontvangen voor de bouw van een nieuwe sportzaal.
Hoewel de sportzaal nog niet helemaal klaar is stuurde hij enkele foto's om te laten zien hoever ze gevorderd zijn met de bouw!

De hartelijke groeten van broeder Eric Verdegem en heel veel dank voor de hulp die hij mocht ontvangen van de Stichting “Een Aarde”.

 

19 februari 2020, Een nieuw verhaal van Adriaan van der Velden over de leerlingen op zijn school (Colombia, project COL 1)

 

19 februari 2020, Tineke Schuitemaker stuurde ons het volgende bericht + foto's door (Bosnië-Herzegovina, project BOHE 1)

Dear Tineke,

I have no words to express my happiness over the project with Een Aarde. We received the money today in the amount of 8000 EUR for greenhouses.
I am looking forward to this cooperation  as projects of economic empowerment are neccessary and needed to improve overall health of our beneficiaries.

Thank you again from the buttom of my heart.

A huge hug and kiss to you,
Branka

 

18 februari 2020, Een 60-tal vrijwilligers waren aanwezig bij de jaarvergadering van Een Aarde op maandag, 17 februari

Op deze jaarvergadering kwamen de gebruikelijke zaken aan de orde, zoals bespreking van het jaarverslag, financiële zaken en donaties aan projecten.
De notulen van deze jaarvergadering worden nog aan alle vrijwilligers toegestuurd.

Ook vonden er enkele mutaties plaats binnen het bestuur en de projectcommissie.
Rob Hogervorst en Angela van Seccelen werden aan het bestuur toegevoegd en Helma Peerlings trad na 15 jaar af als bestuurslid.
Jack van Bussel en Cees Reijnhout werden toegevoegd aan de projectcommissie. Ruud van Mullekom en Marrie Uijterlinde traden af.
Helma en Marrie werden, vanwege hun inzet en lange staat van dienst, door de voorzitter extra in de bloemetjes gezet.

Kamiran Suleiman werd tijdens deze jaarvergadering gehuldigd als de vrijwilliger van het jaar 2019 en kreeg als aandenken een speciale verjaardagskalender,
gemaakt door Helma Peerlings.

De avond werd afgesloten door Angela en Joop Halma, oprichters van de stichting Asian Kidz Support.
Angela gaf een verhelderende presentaties van hun projecten in Azië. Een Aarde is één van de sponsoren van deze projecten.

Om een sfeerindruk te krijgen van de avond, klik op onderstaande button.

 

17 februari 2020, Filmpje van een drinkwaterproject in Nepal (project NEP 5)

Hoi Marrie en collega's Stichting Een Aarde,

Hieronder een schitterend filmpje over ons drinkwaterproject dat we net afgerond hebben.

Groetjes,
Angelique

 

15 februari 2020, Nieuwsbrief van Nyumbani Children's Home (Kenia, project KE 7)

 

15 februari 2020, Update Guatemala projecten (project GU 3)

Bij ons laatste bezoek in Guatemala hebben we tot onze grote tevredenheid kunnen vaststellen dat alle projecten die tot nu toe ondersteund zijn door Een Aarde, nog steeds goed verlopen. In Hogar Shalom gaat het heel goed. De school loopt geweldig met veel discipline en succes en de gebouwen zijn erg goed onderhouden. Ze halen tegenwoordig ook ongeveer 35 jonge kinderen uit verafgelegen gehuchten om ze te laten studeren aan de school. Deze kinderen blijven de hele week intern daar en gaan in het weekend naar huis. We hebben zo'n gehucht, waar zulke kinderen wonen,  bezocht en het is daar echt armoede troef. De familie van een van die kinderen bv. woont in een huisje van golfplaten en ze hebben er wel 8 kleine kinderen rondlopen. In dit gehuchtje hebben ze ook wel een schooltje, echter maar één onderwijzeres voor alle klassen, en dikwijls komt ze niet opdagen.

Bij Hogar Shalom hebben ze de kas, die 10 jaar geleden gefinancierd werd door Een Aarde, afgebroken en de materialen verkocht. Er is namelijk een constant gebrek aan water de laatste jaren en ze hebben daarom avocado bomen geplant, die veel beter bestand zijn tegen dit klimaat. Ook die avocados kunnen ze straks verkopen.

Wat we wel gehoord hebben, terwijl we in Hogar Shalom waren, is het feit dat ze momenteel niet genoeg geld hebben om eten te kopen. Ze eten gedoneerde rijst, bonen en oud brood. Een goede hulp zou zijn voor een noodfonds.

We hebben ook de projecten bezocht in het gehuchtje El Rejon. De middelbare school ziet er nog altijd prima uit, ook mede dank zij de grote poorten die we toen hebben laten installeren en het feit dat er iemand op het terrein woont, die een oogje in het zeil kan houden. De oude golfplaten die van het dak van de school gehaald zijn, toen we er een nieuw dak op hebben laten installeren, zijn nog steeds goed in gebruik. Ze hebben ze gebruikt om een hek te bouwen om het hele schoolterrein heen. 

We doen er hier nog wat foto's bij.

Groetjes Hanny Hoefnagels.

 

12 februari 2020, Jaarverslag 2019 van de stichting Nica Friends (Nicaragua, project NIC 2)

Beste lezer,

Bijgaand sturen wij jullie ons Jaarverslag 2019 met daarin een overzicht van onze diverse activiteiten. Tevens daarin opgenomen is de financiële verslaglegging van de Stichting. 

We hebben weer veel hulp mogen bieden aan vele kinderen in Nicaragua. Dat doen we graag want het is hard nodig om deze kinderen een toekomst te bieden.
Weg uit extreme armoede en een beter leven.

Financiële hulp blijft dan ook broodnodig om dit te continueren. Wil je ons helpen?

Wordt dan Nica-Friends met een maandelijkse donatie.
Vul daarvoor ons contactformulier in: http://www.nica-friends.nl/pages/contact

Óf doneer éénmalig een bijdrage via onderstaande button.

Klik erop en het brengt je naar de site van ons bij Geef.nl waar je een donatie kunt doen.
Heel veel dank voor alle steun en met hartelijke groeten,

Ton/Sandra/Tommie/Milie

 

11 februari 2020, Eerste update van de herbouw van het schoolgebouw in Kerr Mama (Gambia. project GA 8)

Hierbij een 1e update van de herbouw van het schoolgebouw in Kerr Mama. Ze zijn direct vol enthousiasme aan de slag gegaan. Mooi om te zien dat ze zo gemotiveerd zijn, dat laat ook zien hoe nodig ze dit gebouw hebben voor de leerlingen. Ik heb foto’s bijgevoegd van de werkzaamheden tot nu toe. 

Hartelijke groeten van Ankie en Alhaji

 

10 februari 2020, Weer een verhaal van Adriaan van der Velden over de schoolband die hij vorig jaar gestart is (Colombia, project COL 1)

 

10 februari 2020, Jubileummagazine 'Onderweg met een doel' van Asian Kidz Support (Thailand, project THA 1)

Beste Henriet en werkgroep een Aarde,

Ter ere van ons 2e lustrum hebben wij een Jubileummagazine uitgebracht. Een blad vol informatie over gerealiseerde projecten, woord van donateurs, avontuurlijke fietskilometers en fietstips.

Jubileummagazine 'Onderweg met een doel'

Een mijlpaal om trots op te zijn en wie jarig is trakteert! 
De eenmalige jubileumuitgave wordt je online aangeboden door stichting Asian Kidz Support. Het Jubileummagazine 'Onderweg met een doel' is te bekijken op de volgende link: Bekijk het magazine online.

Een magazine om te bewaren 
Wil je het prachtige magazine in een gedrukte versie ontvangen, dat kan. De oplage is gelimiteerd dus aarzel niet te lang. Het jubileummagazine 'Onderweg met een doel' is te bestellen voor EUR 20,- per stuk. (Opbrengst hiervan gaat volledig naar de projecten van AKS).

Bestellen 
Bestellen is eenvoudig, door te mailen naar info@asiankidzsupport.nl en het aantal exemplaren door te geven.
Dient het jubileummagazine via de post verstuurd te worden dan ontvangen we graag het afleveradres en een extra kleine bijdrage van EUR 5,00.

Betaling 
Een vriendelijk verzoek om na bestelling het totaal bedrag over te maken naar de rekening van stichting Asian Kidz Support NL33 INGB 0005 1950 37 met vermelding van Jubileummagazine.

Het jubileummagazine wordt toegezonden na ontvangst van de betaling.

Veel leesplezier en hartelijke groeten,
Team AKS
Angela en Joop

 

6 februari 2020, Een update van Nica Friends en een nieuwsbrief van La Esperanza Granada (Nicaragua, project NIC 2)

Beste allemaal, 

Hierbij de maandelijkse update van La Esperanza en eveneens ons Nica-Friends deel natuurlijk.

Een Aarde donatie! 

Begin januari hebben we een aanvraag ingediend bij Stichting Kringloop Een Aarde voor extra hulp bij de Learning Centra.
Voldoende financiële middelen ontbreken daar door het tekort nog steeds aan vrijwilligers en Een Aarde helpt nu voor een flink deel.
Nieuwe whiteboards waren nodig, alsmede goede woordenboeken en vernieuwing van 40 defecte en verouderde tablets voor educatieve spellen.
Ook een stevige inbraakvrije opslagkast voor tablets en lap tops was hard nodig.
Heel hartelijk bedankt Een Aarde voor het ter beschikking stellen van € 5.000, daar kunnen we weer veel mee doen!
Een gedetailleerde feedback volgt uiteraard zo spoedig mogelijk.

Nica-Friends op bezoek bij La Esperanza!

Lieke (partner van ons bestuurslid Tommie) vertoeft momenteel met 2 vriendinnen in Nicaragua en bezocht gisteren La Esperanza.
Van haar kregen we een eerste actuele feedback over de huidige activiteiten van La Esperanza in Granada. Enkele passages van haar bericht:

Wat een bijzondere dag hebben wij gehad! Ik weet niet waar ik moet beginnen met vertellen. Wat een geweldige organisatie is La Esparanza!
En het was zó mooi om te zien hoe enthousiast alle vrijwilligers, docenten, educators en kinderen zijn!
Cindy en Regina hadden alles super voorbereid en we zijn echt heel goed ontvangen en rondgeleid vandaag.
Het was heel speciaal om José en Erika te ontmoeten! Regina was super enthousiast over José en Erika! Ze vertelde dat het twee geweldige educators zijn!
José vertelde dat het goed ging met hem en met zijn familie. Hij vertelde heel blij dat zijn vader werk heeft in Panama. Daarnaast was het heel mooi om te zien hoe trots hij was op het lesgeven aan de kinderen. Hij vertelde dat hij in de toekomst accountant wil worden.
Ook Erika vertelde dat het goed met haar ging. Ze is nu de coördinator van een learning center. Regina had heel veel bewondering voor haar hoe ze deze rol vervulde op deze leeftijd met zoveel verantwoordelijkheid. Erika vertelde dat ze heel zenuwachtig was om met ons Engels te praten en ze wil in de toekomst Engels docent worden.
Beide zijn Nica-Friends super dankbaar!
Het was ook heel leuk om stickers van ‘Een Aarde’ op spullen te zien, zoals bijvoorbeeld op de kluisdeur op de highschool waar de laptops worden opgeborgen of op de whiteboards. Een coördinator van een learning center vertelde dat hij super blij is met de whiteboards!
We hebben op de highschool ook een aantal studenten gezien van Nica-Friends. Zij waren ook zo lief en het was super leuk om met ze te praten!
Het was echt een hele mooie dag en we hebben een hele goede indruk gekregen van deze geweldig organisatie!

Een compleet bericht met foto’s volgt op een later tijdstip.
Dank voor jullie hulp zoals altijd.
Met hartelijke groeten

Ton/Sandra/Tommie/Milie

 

6 februari 2020, Adriaan van der Velden stuurde het financieel jaarverslag 2019 (Colombia, project COL 1)

In dit jaarverslag ook aandacht voor de mooie ontwikkeling die de school doormaakt, mede mogelijk gemaakt door Een Aarde!

 

6 februari 2020, Een nieuwsbrief van de Stichting Samen Succes (Kenia, project KE 9)

Deze nieuwsbrief geeft een goed beeld van de activiteiten van deze stichting in het afgelopen jaar.
Voor de inhoud van deze nieuwsbrief, klik op onderstaande button 

 

3 februari 2020, Asian Kidz Support stuurde Een Aarde een verslag over besteding van de in 2019 verkregen donatie (Thailand, project THA 1)

Onderstaand het verslag van Asian Kidz Support met daarin de verantwoording van de besteding van de donatie die zij in 2019 hebben ontvangen van Een Aarde. De beide bestuursleden van AKS zijn afgelopen jaar op bezoek geweest om de resultaten ter plekke te gaan zien. Op de komende jaarvergadering van Een Aarde zullen zij hierover een presentatie verzorgen.

 

3 februari 2020, Een nieuwsbrief van de stichting Kita Juga (Indonesië, project INDO 3)

In deze nieuwsbrief is te lezen hoe Rosalien Rutten met haar stichting Kita Juga de (gehandicapte) masseurs van het massagecentrum in Labuanbajo op Flores, waar zij hun opleiding en werkervaring hebben (op)gedaan, helpt te transformeren tot kleine zelfstandigen en de "paraplu" van Kita Juga mét een goede startkit en begeleiding kunnen verlaten. De overige activiteiten van Kita Juga worden voortgezet, zoals je in deze nieuwsbrief kunt lezen.